bloggen resultaat

1 maand elke werkdag bloggen, wat levert dat op?

Iets meer dan een maand geleden daagde ik mezelf uit om elke werkdag te bloggen. Ik had niet echt een plan en vond het moeilijk om te kiezen. Toch heeft gewoon beginnen me veel opgeleverd en raad ik het jou ook aan. Kijk je mee naar de resultaten?

Wat heb ik gedaan?

Elke werkdag geblogd dus. Oké, op één dag na. Toen was ik ziek. Ik heb de artikelen gepubliceerd op mijn website en gedeeld op LinkedIn en Facebook.

Dat klinkt simpel, maar kost veel tijd. Dit was mijn stappenplan:

 • Onderwerpen bedenken
 • Eerste versie schrijven
 • Tweede versie schrijven
 • Laatste check
 • Afbeeldingen zoeken of maken
 • Op de website plaatsen
 • Afbeeldingen geschikt maken voor social media
 • Tekst voor social media bericht schrijven
 • Op social media plaatsen of inplannen

Met een ‘gewoon’ blogartikel was ik in totaal zeker 4 uur bezig. Met een ‘long read’ artikel (zoals ik ze zelf graag maak) langer. Hoeveel langer was afhankelijk van mijn schrijf flow.

Wat heeft elke werkdag bloggen mij opgeleverd?

Bloggen is gericht op langetermijnresultaat. Ik weet nog wel hoe lang het duurde voor ik met Natuurlijk Paarden op een constant groeiende bezoekersstroom kwam. Daarom verwachtte ik niet ineens heel veel resultaat.

Ik kreeg één vraag via LinkedIn, waarvoor ik heb doorverwezen naar iemand anders. Ook had ik in de laatste week een nieuwe aanvraag in mijn inbox.

Het bloggen heeft me ook andere dingen opgeleverd.

Meer bezoekers

Ik heb elke werkdag geblogd van 20 maart t/m 19 april. Dat heeft me meer bezoekers opgeleverd dan in de maanden ervoor.

20 maart t/m 19 april – 219 waarvan 188 nieuwe
17 februari t/m 19 maart – 136 waarvan 123 nieuwe
17 januari t/m 16 februari – 141 waarvan 134 nieuwe
17 december t/m 16 januari – 67 waarvan 60 nieuwe

Waar kwamen de bezoekers vandaan?

bloggen

Via social media kwamen 50 bezoekers via LinkedIn en 45 bezoekers via Facebook. Ik was nog aan het twijfelen of ik verder ging met Facebook, maar door deze resultaten blijf ik de relevante artikelen toch nog maar even delen.

Hier is te zien wat een goede SEO basis en zoekwoordenonderzoek voor me gedaan heeft. Binnen twee maanden al gevonden worden op zoekwoorden waar ik bewust op geschreven heb is knap. Schouderklopje voor mijn SEO skills.

De bezoekers die via zoekmachines op de website kwamen, waren op zoek naar:

Bezoekers die via een andere website bij mij terecht kwamen, waren bezoekers van de Stokroos, de B&B in Zutphen van mijn schoonouders 🙂

Best bekeken artikelen

Het blijft grappig. Ik heb in mijn hele Analytics carrière nog nooit ergens gezien dat de informatieve artikelen beter werden bekeken dan de persoonlijke. Bij geen enkele klant en ook niet bij mezelf. Persoonlijke artikelen en verhalen doen het gewoon beter dan zakelijke.

 1. Verslaafd aan ontspullen en minimaliseren
 2. Ik ben er weer in getrapt
 3. Elke werkdag bloggen
 4. Duurzame koffie en thee voor op kantoor
 5. Wat zijn je purpose, missie, visie en kernwaarden

Ik ben over een drempel gestapt

Ik maakte deze afspraak met mezelf omdat ik een schop onder mijn kont nodig had. Mijn perfectionisme zat me vreselijk in de weg. Ik legde de lat voor mezelf zo hoog dat ik maar bleef uitstellen. Door elke werkdag te gaan bloggen moest ik wel over een drempel heen stappen. Want ik had nu eenmaal niet elke dag de tijd om perfect te zijn. Niet alle artikelen zijn zo mooi of zo goed als ik zou willen, maar dat geeft niet. Ik deed het mooi wel.

Ik heb ontdekt wat bij me past

Van tevoren had ik niet echt een plan. Ik zou gewoon schrijven over wat in me opkwam en waar ik op dat moment mee bezig was. Lekker experimenteren en ontdekken wat voor me werkt. En dat werkte. Door gewoon te doen heb ik ontdekt welke vorm, lengte, stijl en beeldstijl bij me past. En hoe vaak ik wil en kan bloggen. Ik kan nu veel beter een blogplan voor mezelf maken.

Ik ben er beter en sneller van gaan schrijven

Ik hou enorm van schrijven, maar schreef niet zo vaak meer ‘vrij’. Voor mezelf schrijven ging niet meer zo soepel. Door het gewoon te doen ben ik makkelijker en beter gaan schrijven.

Pareltjes voor later gebruik

Tussen alle artikelen zitten een paar pareltjes waar ik heel trots op ben. Deze kan ik ook hergebruiken en samenvoegen tot een weggever.

En als je het leuk vindt om verder te lezen, dit zijn ze: