elke werkdag bloggen test

Een maand lang elke werkdag bloggen

Oh my! Ik heb echt even een zetje nodig. Ik vind het superleuk om te bloggen en het is belangrijk voor mijn bedrijf. Mijn blog is een prachtig platform om mijn ‘waarom’ en visie op communicatie te delen, mensen te inspireren om het anders te doen en om mensen te helpen met hun communicatie en content. Maar wat vind ik het lastig om te beginnen.

Ik wil het zo graag perfect hebben, met elke blogpost zoveel waarde bieden dat je van je stoel valt, lieve lezer. En dat alles met finesse, humor, een knipoog naar de wetenschap, gebaseerd op een superstrakke contentstrategie. Ik kan je vertellen… dit is een goed recept voor uitstelgedrag.

Progress, not perfection

Onder het mom van mijn nieuwe B-School mantra “Progess, not perfection” gaan we het anders aanpakken. Ik geef mezelf een schop onder mijn kont en ga een maand lang elke werkdag bloggen.

Nu weet ik van mezelf dat ik best goed nieuw gedrag kan aanleren. Het moet alleen wel terugkerend zijn, op een vast moment en een zinvol doel hebben. Zo is dat met mediteren faliekant mislukt. Ik zag er het nut van in, maar kon het juiste moment maar niet vinden. In de douche? Tijdens het tandenpoetsen?  ‘s Avonds dan, in bed voor het slapen. Wel relaxt, niet erg gezellig. ‘s Ochtends voordat iedereen wakker is? Ha ha, nee. Met een kindje is het overdag niet echt praktisch en op werkdagen ga ik tussendoor liever even paardrijden dan mediteren. En dus mediteer ik nu niet.

Hoe ga ik zorgen dat het lukt om elke werkdag te bloggen?

Ik heb een paar dingen nodig om iets nieuws te doen en te blijven doen:

  • Interne motivatie
  • Externe motivatie
  • Een stok achter de deur
  • No pressure
  • Een vast moment

Interne motivatie ⤳ Dat zit wel goed. Ik weet dat het werkt, ik wil het graag, ik vind het leuk. En van veel schrijven voorkom je roestige vingers.

Externe motivatie ⤳ Bloggen levert meer bereik op, meer klanten en dus meer omzet. En op mijn wensenlijstje staan nog een behoorlijk dure opleiding en een duurzaam boshuis.

Een stok achter de deur ⤳ Ik maak de afspraak nu, hier op mijn blog en ga het delen op social media. En als ik zeg dat ik iets doe dan doe ik het ook, dus nu kan ik niet meer terug.

vaker bloggen

No pressure ⤳ Het hoeft niet perfect en het is een test. Als het na een maand niet bevalt op niets oplevert, dan mag ik er mee stoppen.

Een vast moment ⤳ Als ik het niet in mijn dagelijkse werkroutine kan inplannen ben ik verloren. Daarom begin ik er elke ochtend mee, voordat ik mijn mail of to-do-lijst open.

Goede voorbeelden van vaker bloggen

Ik wil al jaren wat meer vanuit de losse pols bloggen. Wat vaker, wat relaxter. Om te experimenteren wat het doet, voor mijn blog en voor mijzelf. Iemand die ik al jaren volg is Elja Daae. Zij blogt elke dag, soms met hele waardevolle marketingtips en soms gewoon wat hersenspinsels 🙂 Erg leuk om te lezen!

Leo Babauta van Zen Habits blogt over nieuwe gewoonten aanleren. Niet elke dag, maar wel vaak en vooral heel simpel. Hij heeft een e-maillijst met 2 miljoen abonnees. En wereldberoemde auteur Seth Godin blogt elke dag. Als hij het de moeite waard vindt om het vol te houden, dan vind ik het de moeite waard om het eens uit te proberen.

De afspraak

Dus, bij deze de afspraak met mijzelf en met jou. De komende maand begin ik elke werkdag met een blog. Dat is drie à vier keer per week. Na een maand zal ik delen wat het gebracht heeft. Wat doet het voor mijn bezoekersaantallen en social media, heeft het nieuwe klanten opgeleverd? Hoeveel tijd kost het? En wat heeft het gedaan voor mijn eigen schrijven, plezier en werkschema?

Spreek je dan 🙂