duurzame koffie thee

Duurzame koffie en thee voor op kantoor

In Groen Hart by Linda Lebesque

Niks suffer dan duurzaam (willen) zijn en koffie drinken die slecht is voor mens en milieu. Daarom ben ik al tijden op zoek naar duurzame koffie en thee voor op kantoor. Maar hoe weet je of een merk écht duurzaam is of zichzelf alleen zo profileert? Ik vond een onafhankelijke vergelijkingssite die merken beoordeelt op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Yes!

Duurzame koffie inkopen

De enige twee merken die een A-label krijgen zijn:

Je kunt bij allebei je koffie (of een proefpakketje) online bestellen in hun webshop. Voor grotere bedrijven bieden ze  ook koffieconcepten aan.

Duurzame thee inkopen

De enige thee die een A-label krijgt is:

Fair Trade Original scoort goed op arbeidsomstandigheiden en eerlijke handel. Het klimaatbeleid kan nog steeds beter. De thee is te koop in bijna alle supermarkten, in speciaalzaken en in webshops. Als je op de link hierboven klikt ga je meteen naar de verkooppunten.

Keurmerken voor duurzame koffie en thee

Als het om koffie en thee gaat worden duurzaam en fairtrade vaak in één adem genoemd. Koffiebonen en theeblaadjes komen uit tropische en subtropische landen, waar boeren vaak onder slechte omstandigheden werken. Er zijn verschillende duurzaamheidskeurmerken, zoals Fairtrade, biologisch, UTZ Certified en Rainforest Alliance.

Meer weten of andere producten vergelijken? Check dan Rank a Brand.