Zonder verbinding geen beweging

Om ons gedrag, patronen en denkwijzen structureel te veranderen, moeten we barrières doorbreken. Duurzaam en bewust leven moet aantrekkelijk zijn voor de massa. Communicatie zorgt hierbij voor bereik, bewustwording en verbinding. Zonder verbinding komt er geen beweging.

Neem contact op

Over Linda Lebesque

Als communicatiestrateeg help ik MKB bedrijven en start-ups met duurzame producten en diensten hun technische, complexe boodschap vertalen naar doelgroep en stakeholders. We verbinden door persoonlijkheid, expertise en de juiste boodschap. We creëren impact met communicatie die raakt. Dat doe ik met communicatieadvies en contentstrategie specifiek gericht op de duurzaamheidsbranche.

Strategie én praktijk

Sinds 2011 werk ik als zelfstandig marketing- en communicatiespecialist, contentmarketeer, websitebeheerder en tekstschrijver. Voornamelijk met mijn voeten in de modder, het extra paar specialistische handjes voor grote en kleinere bedrijven.

Ik maakte mijn eigen contentplatform met 15.000 bezoekers per maand en een grote Facebook groep, dat ik recent heb verkocht aan een commerciële partij.

  • MA Communicatie & Beïnvloeding Radboud Universiteit
  • Verslaafd aan leren over transities, duurzaamheidscommunicatie en invloed van communicatie op gedrag
  • Woont in een boshuis dat langzaam wordt opgegeten door boktorren.
  • Bouwt (ook) daarom stap voor stap aan een duurzaam droomhuis.

  Extreem waardevol, want ik weet hoe het werkt. Hoe je communicatie in de praktijk inricht. Welke tools en systemen je gebruikt. En wat het betekent voor de mensen die het uiteindelijk gaan uitvoeren. Dit neem ik altijd mee in mijn strategie en advies. Maak een afspraak.

  The earth is what we all have in common
  – Wendell Berry

  Ik ontdekte ook dat vóór de uitvoering heel wat stappen worden overgeslagen. En dat ik niet wil werken voor bedrijven met een puur commercieel doel. Daarom werk ik sinds januari 2018 exclusief voor bedrijven met duurzame producten en diensten. Bedrijven die vanuit hun kern betekenisvol zijn en een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

   Branches

   • Energietransitie
   • Duurzaam wonen
   • Voedsel en natuur
   • Mobiliteit
   Plan kennismaking
   linda lebesque

   Duurzame dromen

   Ik geloof dat we de wereld kunnen transformeren naar een groene, duurzame en betekenisvolle plek. Dat we anders kunnen denken, voelen en doen. En dat dit begint bij het gewoon doen, anderen inspireren en ervaringen delen. Wij beginnen bij ons paradijsje in het groen. Waar onze dieren zo vrij mogelijk rondlopen, je in de lente wakker wordt van een vogelconcert en de buizerds door de tuin vliegen (en dan je kippen opeten). Waar ons kind haar buitenmens omarmt en zo min mogelijk tv kijkt. En waar je in twee tellen middenin het natuurgebied bent.

   We zijn begonnen met het opknappen van het bestaande houten huis. De eerste twee jaar beten we op een houtje en keken we door het dak naar buiten. We hebben al super veel gedaan. Het is een fijn, knus huis waarmee we nog een hele tijd vooruit kunnen. Helaas niet goed geïsoleerd, daarom verbruiken we zo min mogelijk.

   Buiten was al prachtig en wordt steeds mooier. Een bostuin met kunst aan de voorkant, een natuurlijk paardenparadijs en biologische pluktuin met bloemen en fruit aan de achterkant. Ondertussen bouwen we verder aan de volgende stap. Op de plek van ons ‘boshuisje’ komt een prachtige duurzame woning.

   Maandelijkse Update

   Je krijgt de laatste inzichten over communicatie voor bedrijven met duurzame producten en diensten. Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om, lees het privacy statement.